Passa al contingut principal

Viatge d'estudis: Berlín, Suècia

 ELS ALUMNES DE 2n DE BATXILLERAT VISITEN BERLÍN



Entre els dies 18 i 22 de març, els alumnes de segon de Batxillerat ens prenguérem un merescudíssim descans de les nostres atrafegades vides acadèmiques per gaudir d’una ciutat ben entretinguda i de la companyia dels nostres amics. Berlín ens esperava amb els braços oberts i ens va oferir una gran diversitat d’atractius: grans monuments, una conjuntura històrica realment interessant, menjars d’arreu del món, cervesa autòctona, tendes on materialitzar els impulsos consumistes, espais alternatius d’allò més underground i, fins i tot, un clima favorable. Ens allotjàrem en un cèntric hostal per a joves molt europeu i acollidor (amb una concorreguda taula de billar, entre d’altres coses).
Recorreguérem, a estones amb desgana, molts de kilòmetres per aconseguir fer-nos una idea d’una ciutat tan ampla. Evidentment, no ens perdérem els imprescindibles, com la icònica porta de Brandenburg, la transformada Alexanderplatz o la East Side Gallery (el famós tros de mur graffitejat), immortalitzats a través d’incomptables selfies.


A més, vam visitar museus com el de la tecnologia o el de Nefertiti, on es conserven autèntics tresors històrics de totes les èpoques. Altrament, ens endinsàrem en el fosc passat del país amb un tour guiat pel camp de concentració de Sachsenhausen, on coneguérem de primera mà el funcionament de les granges del terror nazis. Tots ens sentírem esgarrifats davant d’aquell monument a la crueltat, per on passaven des de presoners de guerra a comunistes o jueus. També férem un petit tast d’allò que fou el simbòlic mur que dividí la ciutat (i el món) durant vint-i-vuit llargs anys, amb molts relats commovedors al darrere.
Per a consol de les nostres padrines, ens alimentàrem molt i bé, tastant les peculiars salsitxes Currywurst o el Kebab del barri turc (Kreuzberg). Disposàrem de molt temps lliure per anar de compres i a bars o inclús fer alguna escapada cap a zones que quedaven fora del programa previst, com l’estadi olímpic.
El bon temps passa de pressa i ben aviat ens vérem a l’avió de tornada, passant per damunt dels Alps i acomiadant-nos d’una ciutat que molts desitjam tornar a veure algun dia.
  

Joan Barceló Moyano. 2n Batxillerat A.




UN POC ENFORA JA...
L'INTERCANVI AMB SUÈCIA



 
 
L'intercanvi amb Suècia que ha tengut lloc aquest curs 2014-2015, on han participat 32 alumnes i dues professores de l'IES Felanitx, ha deixat  tots els participants amb molt bones sensacions.

Els estudiants suecs varen venir a Mallorca a mitjan Octubre on vàrem poder aprofitar el bon temps i gaudir tots junts de la contrada. Gràcies a les bones condicions meteorològiques va ser més fàcil poder reunir-nos tots i conèixer millor els estudiants nouvinguts.




Quan els alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES vàrem 
viatjar a Suècia va ser fantàstic. Tots nosaltres ens vàrem allotjar al poble de Gävle, situat a la vora de la costa. Unes de les coses que evidentment ens varen impactar foren el clima fred i la quantitat de neu que hi va arribar a haver durant tota la setmana. La nostra reacció de la primera matinada en veure la neu que havia caigut durant la nit va ser molt divertida, ja que molts de nosaltres no n' havíem vist mai tanta.

Durant tota la setmana vàrem dur a terme diferents activitats com anar a la neu, veure un partit de hockey, anar a patinar i moltíssimes coses més, totes elles molts especials.

També, com és de suposar, vàrem assistir a l'institut cada dia, on vàrem elaborar els nostres projectes sobre les semblances i les diferències entre Suècia i Mallorca, els quals presentàrem a finals de setmana.

L'institut de Gävle estava format per diversos edificis separats per temàtiques i comptava amb un menjador gratuït. Ens varen cridar l'atenció l'organització i els mètodes, així com les instal·lacions, del sistema educatiu suec.




Ja sabem que la gent d'allà és considerada més freda, però tot i així, cap de nosaltres no va tenir cap problema per integrar-se, sinó que tots vàrem experimentar una agradable relació amb els estudiants i també amb les seves famílies. Es varen esforçar molt per donar-nos a conèixer la cultura, els llocs i la tradició d'allà.

Quant al menjar i als aliments, trobàrem abundància de carn en les menjades que eren de consistència pesada. I vàrem trobar a faltar la fruita i la verdura fresca.

Una cosa estranya és que la gent sueca beu llet i begudes gasoses  amb totes les menjades, en lloc d'aigua.

Cal destacar que posseeixen una gran varietat i quantitat de productes dolços i xocolates, tots ells fantàstics, i que tots els emigrants a Suècia vàrem tastar i menjar sense cap problema.

La principal diferència amb les rutines del menjar és l'horari, ja que dinen sobre les dotze del migdia i sopen al voltant de les cinc. Però, de tant en tant, realitzen una picada, que consta normalment de té o cafè combinat amb un dolç. Aquesta picada acompanyada amb un descans i bona companyia és denominada «fika».



Per acabar, tots els participants opinam que ha estat una experiència única i irrepetible, en la qual  tots ens hem sentit acollits i molt ben atesos. Hem fet unes amistats noves increïbles a qui agraïm tot el que han fet perquè tots gaudíssim  del moment.

Recomanam a totes les persones que puguin realitzar una activitat així, que ho facin, ja que coneixes i aprens moltíssim, malgrat la neu no s'aturi de caure.




Llum Mestre i Lino Müller (1r de Batxillerat A i D)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida de francès

 FRANÇA A LA VALL DE SÓLLER La sortida dels alumnes de francès de l'IES Felanitx i de l'IES Llucmajor a Sóller va tornar a ser tot un èxit... i aquest any n'hem celebrat la cinquena edició!! Per als estudiants va ser una gran oportunitat per aprendre francès amb gent nova i per mitjà d'activitats diferents. També per conèixer llocs per a alguns desconeguts i per a d'altres va ser l'ocasió de veure'ls amb uns altres ulls. Vàrem aprendre el significat de les paraules: AMISTAT, COMPANYONIA, TREBALL EN EQUIP, SORTIR DE LA ZONA DE SEGURETAT... Una experiència inoblidable.                        Joan Toni Obrador. 4t ESO

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l'

Ramon Llull

L' INSTITUT COL·LABORA AL SETMANARI FELANITX El mes de novembre ha començat l'any Ramon Llull, coincident amb el setè cente n ari de la seva mort. Per aquest motiu el setmanari Felanitx ha publicat una edició especial amb una majoria d'articles sobre l'escriptor. El nostre centre hi ha col·laborat amb dos articles coordinats pel departament de català que  publicam a continuació.   ITINERARI LITERARI RAMON LLULL I LA CIUTAT DE MALLORCA El personatge Ramon Llull i la seva obra formen part especialment del curr í culum de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. Els alumnes d'aquests cursos aprenen amb materials i metodologies diferents la importància de Llull per a la llengua catalana i la literatura. Durant una sèrie d'anys, des del departament de català de l'IES i inicialment amb col·laboració amb el departament de ciències socials, s'ha organitzat, per a ambdós nivells, una ruta fotogràfica per Palma amb l'o