Passa al contingut principal

Sant Jordi 2017

Dia 26 a l'IES Felanitx hem celebrat Sant Jordi. Ha estat un gran dia ple de llibres, roses, premis i moltes activitats.



Els alumnes de 1r d'ESO han participat a un taller sobre formes d'escriptura a les primeres civilitzacions.




Els alumnes de 1r d'ESO i de 1r de Batxillerat han fet un taller organitzat pel Departament d'Orientació, titulat "Convenç-me", aquí on havien d'aprendre a argumentar a favor i en contra dels llibres que havien triat.





Alguns alumnes de 2n d'ESO han fet un taller de teatre molt intens, on s'ho han passat beníssim.





Mentre es feien els tallers dels diferents cursos, teníem al hall un drac que havíem d'omplir amb versos, poemes, cançons... Al final entre tots hem deixat un drac fantàstic ple de literatura!









Els alumnes de 2n d'ESO han participat també en un taller de punts de llibre.



Els alumnes de 3r d'ESO han anat als tallers de Tecnologia per fabricar unes llibretes amb disquets, i també han après un poc d'escriptura grega i llatina.






Els de 4 t d'ESO han participat en un taller d'arranjaments musicals, juntament amb els alumnes de música de 1r de Batxillerat.



A més, els de 4t també han participat en un concurs per aprendre un munt de coses sobre llibres que han canviat el món.




Durant tot el matí hem tengut una taula d'intercanvi de llibres, on tothom podia deixar llibres que hagués duit de ca seva per dur-se'n uns altres. Ha tengut tant d'èxit, que divendres que ve ho repetirem!





A més, les llibreries Ramon Llull i Puig Verd també han muntat la seva parada amb una bona selecció de llibres perquè qui volgués en pogués comprar.




 Els alumnes d'Agràries tenien una parada de venda de roses, i també s'han dedicat a repartir les roses amb dedicatòria que tenien comanades.


Els alumnes de 1r de Batxillerat han participat a un taller de cal·ligrames, i els de 2n de Batxillerat han vist la pel·lícula "Diarios de motocicleta".


Al llarg del matí, a la biblioteca s'han estat projectant els booktrailers que havien preparat els alumnes a la classe de tecnologia. 

Al hall s'ha projectat un vídeo amb recomanacions de llibres, fetes per alumnes i professors.

Després de tantíssimes activitats, hem arribat al final de la jornada, amb l'entrega de premis als guanyadors de tots els concursos que teníem convocats. Han estat els següents:

Relat de ciència ficció
1r premi: Francesc M. Obrador i Miquel Maimó, pel relat "Eutopia" escrit conjuntament.

Premi literari en català
Categoria A (1r i 2n d'ESO): Joan Mesquida amb el relat "Talleu, és bona"
Categoria B (3r i 4t d'ESO): Olívia Lund amb el relat "Roses perdudes"
Categoria C (Batxillerat i Cicles): Miquel Maimó amb el relat "Memòries Postguerra"
 
Premi literari en castellà
Categoria A (poesia): Miquel Uguet amb el poema "El instituto una gran familia".
Categoria A (prosa): Maria del Mar Mas amb el text "Estrellas".
Categoria B (poesia): Olívia Lund amb el poema "Glorioso universo".
Categoria B (prosa): Mateu Antich amb el text "Vitalismo".
Categoria C (poesia): Miquel Àngel Roig amb el poema "Vivir, morir, querer".
Categoria C (prosa): Miquel Maimó amb la narració "Vindicta".


Aviat publicarem els textos guanyadors perquè tots en puguem gaudir!
 
Premi Booktrailer challenge
1r premi: Lucía Dlapa
2n premi: Jesús Checa
3r premi: Joan Adrover 
 
Premi del projecte de mural que es pintarà al centre 
3r premi: Narai Hernández
2n premi: Nerea Adrover
1r premi, és a dir, creadora del projecte que es pintarà: Lucía Manchón.
Aquí el teniu, quedarà preciós!


Premi de creació musical 
Amb la seva composició BIG BLUE, han guanyat el premi Sebastià Caldentey, Rafael Kindermann, Francesc Móra i Miquel Barceló.
La cançó és impressionant!


Enhorabona a tots els guanyadors!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Sortida de francès

 FRANÇA A LA VALL DE SÓLLER La sortida dels alumnes de francès de l'IES Felanitx i de l'IES Llucmajor a Sóller va tornar a ser tot un èxit... i aquest any n'hem celebrat la cinquena edició!! Per als estudiants va ser una gran oportunitat per aprendre francès amb gent nova i per mitjà d'activitats diferents. També per conèixer llocs per a alguns desconeguts i per a d'altres va ser l'ocasió de veure'ls amb uns altres ulls. Vàrem aprendre el significat de les paraules: AMISTAT, COMPANYONIA, TREBALL EN EQUIP, SORTIR DE LA ZONA DE SEGURETAT... Una experiència inoblidable.                        Joan Toni Obrador. 4t ESO

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l'

Ramon Llull

L' INSTITUT COL·LABORA AL SETMANARI FELANITX El mes de novembre ha començat l'any Ramon Llull, coincident amb el setè cente n ari de la seva mort. Per aquest motiu el setmanari Felanitx ha publicat una edició especial amb una majoria d'articles sobre l'escriptor. El nostre centre hi ha col·laborat amb dos articles coordinats pel departament de català que  publicam a continuació.   ITINERARI LITERARI RAMON LLULL I LA CIUTAT DE MALLORCA El personatge Ramon Llull i la seva obra formen part especialment del curr í culum de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. Els alumnes d'aquests cursos aprenen amb materials i metodologies diferents la importància de Llull per a la llengua catalana i la literatura. Durant una sèrie d'anys, des del departament de català de l'IES i inicialment amb col·laboració amb el departament de ciències socials, s'ha organitzat, per a ambdós nivells, una ruta fotogràfica per Palma amb l'o