Passa al contingut principal

Demolab 2017

Dilluns 23 d'octubre els alumnes de Física i Química de 1r Batxillerat han visitat la Universitat de les Illes Balears per participar a les activitats del Demolab.

Alumnes de Física i Química de 1r Batxillerat fent un experiment amb nitrogen líquid al Demolab.


També varen fer un experiment per calcular la temperatura més baixa que es pot assolir.
Amb l'experiment "Tenir zero és difícil"
Aquí els alumnes estan fent un experiment amb nitrogen líquid


Experimentant la frescor del nitrogen líquid.

 Un any més ha estat una bona experiència, gràcies a la UIB, que desperta la curiositat científica dels joves i els acosta al món de la investigació.
http://seras.uib.cat/demolab_demotec/


L'alumna Elisa Bernácer de 1r de Batxillerat C ens ha enviat una aportació amb les seves impressions:

El passat dilluns 23 d'octubre, els alumnes de primer de batxiller de l'assignatura de física i química anàrem d'excursió a la UIB per fer uns tallers al Demolab.

Un dels tallers era el taller "recreatiu", en el qual el principal element que s'usava era el nitrogen líquid. Amb aquest component vàrem congelar globus i llimones per veure com reaccionaven i també vàrem cuinar un gelat de xocolata i vàrem degustar unes galetes congelades. També vàrem fer explotar uns globus amb l'àcid de les llimones i vàrem veure reaccionar aigua oxigenada formant una columna d'escuma.

L'altre taller es deia "tenir el zero és difícil", en el qual s'havia de cercar el zero absolut mitjançant una sèrie de mesures amb aigua a diferents temperatures, un termòmetre i un baròmetre.

Tots els alumnes vàrem gaudir d'un dematí a la UIB en què no només vàrem fer tallers experimentals, sinó que també vàrem tenir l'oportunitat de conèixer com funciona aquesta universitat per plantejar-nos-hi el nostre futur com a possibles alumnes.


N'Elisa també ens ha fet arribar aquestes fotos:









Moltes gràcies, Elisa, per la teva col·laboració.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida de francès

 FRANÇA A LA VALL DE SÓLLER La sortida dels alumnes de francès de l'IES Felanitx i de l'IES Llucmajor a Sóller va tornar a ser tot un èxit... i aquest any n'hem celebrat la cinquena edició!! Per als estudiants va ser una gran oportunitat per aprendre francès amb gent nova i per mitjà d'activitats diferents. També per conèixer llocs per a alguns desconeguts i per a d'altres va ser l'ocasió de veure'ls amb uns altres ulls. Vàrem aprendre el significat de les paraules: AMISTAT, COMPANYONIA, TREBALL EN EQUIP, SORTIR DE LA ZONA DE SEGURETAT... Una experiència inoblidable.                        Joan Toni Obrador. 4t ESO

Ramon Llull

L' INSTITUT COL·LABORA AL SETMANARI FELANITX El mes de novembre ha començat l'any Ramon Llull, coincident amb el setè cente n ari de la seva mort. Per aquest motiu el setmanari Felanitx ha publicat una edició especial amb una majoria d'articles sobre l'escriptor. El nostre centre hi ha col·laborat amb dos articles coordinats pel departament de català que  publicam a continuació.   ITINERARI LITERARI RAMON LLULL I LA CIUTAT DE MALLORCA El personatge Ramon Llull i la seva obra formen part especialment del curr í culum de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. Els alumnes d'aquests cursos aprenen amb materials i metodologies diferents la importància de Llull per a la llengua catalana i la literatura. Durant una sèrie d'anys, des del departament de català de l'IES i inicialment amb col·laboració amb el departament de ciències socials, s'ha organitzat, per a ambdós nivells, una ruta fotogràfica per Palma amb l'o

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l'